Yapı malzemeleri testler, temel olarak sıfırdan yeni projeler inşa etmek ya da mevcut yapılara ilaveler inşa etmek için kullanılan yapı malzemelerinin ve bileşenlerinin test edilmesini kapsamaktadır.
Bunlar arasında toprak işleri, sığ ve derin temeller, tahribatlı ve tahribatsız beton testleri, ahşap konstrüksiyon gözlemleri, duvarcılık, çelik yapı, yangına karşı dayanıklılık, dış cephe yalıtım ve kaplama sistemleri ve çatı kaplama sistemlerinin yapısal değerlendirme ve test çalışmaları bulunmaktadır.
Yapısal testler, malzemelerin veya tek tek bileşenlerin amaca uygun olup olmadığını kanıtlamak için uygulanan, modern inşaat sektörünün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu testler, yeterli performansı göstermek için belli standartlara göre yapılabilir veya örneğin geliştirme sırasında yeni ürünler için veya bir ürün piyasaya sürülmeden önce belgelendirme için yapılabilir.
Gelişmiş laboratuvarlar tarafından gerçekleştirilen başlıca yapısal testler şunlardır: yük testi, darbe testi, çekme testi, güç testi, hava koşullarına uygunluk testi, dayanıklılık testi, yerleşme testi, yorgunluk testi, destek sistemlerine kablo yükleme testi, hava sızdırmazlık testi, su sızdırmazlık testi, ışık yansıma değeri testi, kayma direnci testi ve kimyasal testler.
Yapı sektöründe kullanılan başlıca şu malzemeler ve ürünler için de birçok testler uygulanmaktadır: tuğlalar, bloklar, yalıtım ürünleri, yapıştırıcılar, sızdırmazlık maddeleri, fayanslar, bina donanımları, çimento, seramik, beton, harç, kaya ve doğal taş ve topraklar.
Gelişmiş laboratuvarlarda dayanıklılık, sağlamlık, yük ve kayma direnci gibi çok çeşitli fiziksel testler ve malzemelerin mikroyapısal özelliklerine yönelik birçok kimyasal testler yapılmaktadır.
Yürürlükte olan yasal düzenlemelere uymak, ürünlerin amaca uygun olmasını sağlamak, yeni ürün ve malzemeler geliştirmek, patent anlaşmazlıklarını çözmek ve rakip ürünler ile kıyaslama yapmak için bu testlere ihtiyaç duyulmaktadır.
Hammaddeler, herhangi bir üretim sürecinin temel taşıdır. Hammaddelerin kalitesi ve tutarlılığı, nihai ürün kalitesini etkilemektedir. Bu yüzden bu malzemelerin değerlendirilmesi çok önemlidir.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.