Bazı sektörlerde, yüksek sıcaklık problemlerini çözmek için ısıya dayanıklı malzemeler kullanılmaktadır. Örneğin yüksek basınç nedeniyle normal bandın kullanılmadığı durumlarda ısıya dayanıklı bantlar kullanılmaktadır. Bu bantlar alevlere ve erimiş metal sıçramalarına bile dayanıklıdır. Bir başka örnek ısıya dayanıklı sızdırmazlık malzemeleridir.
Bu malzemeler bir ekipmanın farklı bölümleri arasındaki boşlukları kapatmak veya yangın söndürme aletlerinin uçlarını korumak için kullanılmaktadır. Isıya dayanıklı sızdırmazlık malzemeleri, çekmeye, genleşmeye ve çatlaklara karşı direnç gösterirler. Ayrıca yüksek sıcaklığa dayandıkları için, asitler, amonyak ve diğer kimyasal madelere karşı da direnç gösterebilirler.
Yüksek sıcaklığa dayanıklı ipler kullanılarak, hem yüksek sıcaklığa hem de aleve, erimiş metal sıçramalarına ve yağa dayanabilen güçlü contalar üretilmektedir. Bu ipler, genelde demir oksit ve kırmızı silikon kauçukla kaplanmış örgülü veya örme cam yününden üretilmektedir. Genel olarak bu ipler 260 dereceye kadar sıcaklığa sürekli maruz kalmaya dayanıklıdır.
Genelde bütün itfaiye malzemeleri ısıya dayanıklı üretilmektedir. Kablolar, hortumlar, su boruları ve giysiler bu şekilde korumaktadır. Ayrıca ısı, alev ve erimiş metal sıçramalarına karşı korumak amacı ile bu malzemeler farklı birçok sektörde de kullanılmaktadır. Bu malzemelerin bir görevi de, enerji kayıplarını azaltmak için kabloları, hortumları ve boruları yalıtmaktır.
Laboratuvarlarda ve endüstriyel ortamlarda kullanılan yangın battaniyeleri de ısıya dayanıklı malzemelerden üretilmektedir ve alevi boğarak söndürmek için kullanılmaktadır.
Keza koruyucu perdeler ve kaynak perdeleri, yüksek ısıya veya yangına dayanıklı kumaşlardan üretilmektedir. Bu kumaşların direnç seviyesini yükseltmek için cam elyafı ve seramik gibi malzemeler ile birleştirilmektedir.
Bütünbu kullanım amaçlarında bağlı olarak yetkili kuruluşlar tarafından ısı dayanım ve geçirgenlik testleri yapılmaktadır ve bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan yöntemlere ve standartlara uyulmaktadır.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.