Aydınlatma armatürleri, ışığı dağıtan, lambaları konumlandıran ve koruyan ve lambaları güç kaynağına bağlayan parçalarla bir ışık kaynağından oluşan komple bir aydınlatma ünitesidir. Armatürlerin işlevi, parlamaya veya rahatsızlığa neden olmadan ışığı uygun yerlere yönlendirmektir.
Bu sektörde günümüzde sayısız üretici firma tarafından binlerce farklı aydınlatma armatürü üretilmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Uygulamada, uygun ışıklandırma seviyesini etkin bir şekilde sağlayan doğru armatürlerin seçilmesi, enerji verimli aydınlatma tasarımının önemli bir parçasıdır.
Aydınlatma armatürleri genelde şu temel parçaların bir kısmını veya tamamını içerektedir: lambalar ve lamba tutucular, lambaları çalıştırmak için balastlar, ışığı yönlendiren reflektörler, normal görüş açısında gözleri koruyan, parlaklığı düşüren ve ışığı eşit bir şekilde dağıtan koruyucu bileşenler ve kablo bağlantıları gibi elektrikli bileşenlerin bulunduğu korumalar.
Bir aydınlatma armatürünün verimi, bu bileşenlerin her birinin performansına dayanmaktadır. Verimli aydınlatma armatürleri, uygun kaynakları kullanır. Özellikle boyut ve ısıl performans bakımından armatürlerin özelliklerinden faydalanmak için özel olarak seçilmelidir. Bu bakımdan herbir bir bileşenin efektif olup olmadığı ve standartlara uygun performans gösterip göstermediği üretim süreçlerinde yapılacak testlerle ortaya konmaktadır.
Yetkili kuruluşlar tarafından yapılan aydınlatma armatürleri testlerinde esas alınan birkaç standart şunlardır:
TS 8698 EN 60598-2-1 Aydınlatma armatürleri - Bölüm 2: Özel kurallar - Kısım 1: Genel amaçlı, sabit
TS 8703 EN 60598-2-6 Aydınlatma armatürleri - Bölüm 2: Özel kurallar - Kısım 6: Fılamanlı lambalar için gömme transformatörlü
TS EN 60598-2-4 Aydınlatma armatürleri - Bölüm 2: Özel kurallar - Kısım 4: Genel amaçlı, taşınabilir
TS EN 60598-2-10 Aydınlatma armatürleri - Bölüm 2-10: Belirli özellikler – Kısım 10: Çocuklar için taşınabilir aydınlatma armatürleri
TS EN 60598-2-25 Aydınlatma armatürleri - Bölüm 2: Özel kurallar - Kısım 25: Hastanelerin ve sağlık bakım merkezlerinin klinik bölgelerinde kullanılan
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.