Güvenli ve sağlıklı bir havuzun kimyasal bileşimini anlamak birçok bakımdan önemlidir. Normal kullanımda bile, istenmeyen birçok madde havuza düşebilir ve potansiyel olarak suya zarar verebilir. Bu maddeler suyu sağlıksız ve zevksiz hale getirebilir ya da havuz suyuna güvenlik ve sağlık amaçlı katılan kimyasal maddelerin işlevlerini engelleyebilir.
Sağlıklı ve güvenilir havuzlar için en önemli iki nokta, sterilize edilmeleri ve dengeli olmalarıdır. Bir yüzme havuzunu sterilize etmenin ve yüzen kişileri güvende tutmanın en etkili yolu klordur. Yağmurlardan, hayvanlardan veya insanların teninden kaynaklanan bakteriler havuz suyuna karışabilir ve suyu kirletebilir. Bunların hepsi, klor veya benzeri bir dezenfektan kullanmak için önemli birer faktördür.
Dengeli bir yüzme havuzu, şu beş temel havuz suyu bileşeni bakımından uygun seviyelerde olmak zorundadır: toplam alkalinite, pH değeri, kalsiyum sertliği, stabilizatör ve toplam çözünmüş katılar. Bu bileşenler, dezenfektanın daha etkili çalışmasına yardımcı olmak için birlikte çalışmaktadır. Suyun dengesi sürekli değişir ve bu yüzden düzenli aralıklarla havuz suyu analizlerinin yapılması gerekir.
Toplam alkalilik, havuz suyunda ne kadar alkalin olduğunu gösterir. Ancak suyun pH değeri ile toplam alkalilik seviyesi birbirini etkiler. Düşük alkali su, düşük pH değerine, yüksek alkali su ise yüksek pH değerine neden olur.
Yüzme havuzunun pH seviyesini uygun aralıkta tutmak, hem yüzücü konforu hem de ekipmanın iyi durumda olması için önemlidir. pH değeri, havuz suyunun asitlik ve bazlık seviyesini gösterir. Düşük pH değerlerinde klor hızlıca dağılır, yüksek pH değerleri ise kloru inaktif hale getirir.
Havuz suyunda kalsiyum miktarı çok düşük ise havuzun yüzeyi tebeşirleşmeye başlar, çok yüksek ise su bulanık olabilir. Kalsiyum sertliği için normal aralık 200 ila 400 ppm arasıdır.
Genel olarak bütün sular, çözünmüş mineraller içerir. Havuz suyu buharlaştığı zaman mineraller konsantrez hale gelir. Bu mineraller havuz suyuna karıştırılan kimyasalların işlerini yapmasını zorlaştırır.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.