Emniyet kemerleri, motorlu araçlarda çarpma durumunda sürücü ve yolcuların yaralanma ve ölüm risklerini en aza indirmek için tasarlanmış araç güvenlik ekipmanıdır. Motorlu araçların aniden durması veya aniden hızlanması durumunda içindeki insanlar üzerinde büyük miktarda kuvvet uygulanır. Emniyet kemerleri, bu kuvvetin etkilerini azaltmaya destek olmaktadır.
Önden çarpışmalarda aracın hızı aniden düşer, arkadan çarpışmalarda ise araç öne doğru hızlanır. Her iki durumda da emniyet kemerleri, koruyucu işlev görmektedir. Emniyet kemerleri, aniden durma sonucu vücutta oluşan kuvvetlerin yayılmasına yardımcı olur.
Bu durumda emniyet kemeri birden kilitlenir ve sürücünün direksiyon kolonu ile çarpışmasını veya araçtan tamamen fırlamasını önler. Hava yastıkları ile birlikte kullanıldığı zaman, emniyet kemerlerinin çarpışma sırasında ciddi yaralanmaları önleme konusundaki etkinliği artmaktadır. Bu yüzden bir çarpışma durumunda ağır ve ölümcül yaralanmaların önüne geçmek için en emniyet kemerleri, çok etkili bir güvenlik önlemi olmaktadır.
Bunun yanı sıra özellikle yüksekte çalışmak zorunda olanlar için emniyet kemerleri büyük bir güvenlik önlemi olmaktadır. Başka bir güvenlik ağı kurmanın mümkün olmadığı yerlerde, emniyet kemeri kullanmak, sadeceye düşmeye karşı çalışanları korumak için ciddi bir seçenektir.
Neredeyse hemen her sektörde, çalışanların düşme tehlikesine maruz kaldığı alanlar vardır. Güvenlik amaçlı kullanılan vücut kemeleri, bel çevresine sabitlenmiş olan ve çalışanı sadece konumlandırmak için kullanılan bir ekipmandır.
Yetkili kuruluşlar tarafından yapılan kemer testlerinde esas alınan birkaç standart şunlardır:
TS 199 Karayolu taşıtları - Motorlu taşıtlar - Emniyet kemerleri
TS EN 1497 Düşmeye karşı kişisel koruyucu donanım - Kurtarma kemerleri
TS EN 813 Düşmeye karşı kişisel koruyucu donanım - Alt emniyet kemerleri
TS EN 358 Kişisel koruyucu donanım - Belirli bir yükseklikte çalışma güvenliğini sağlamak ve düşmeyi önlemek için - Tutma sistemleri, çalışma konumu için kemerler ve halatlar
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.