Takı ve mücevherat işlerinde alıcılar başlıca şu gereklilikler üzerinde durmaktadır: piyasaya girmek için yerine getirilmesi zorunlu olan yasal gereklilikler, rakip firmaların uygulamış olduğu ortak gereklilikler, yani piyasaya ayak uydurmak için uyulması gereken gereklilikler ve belli segmentler için niş pazar gereksinimleri.
Özellikle Avrupa Birliği sınırları içinde uyulması gereken ciddi gereklilikler bulunmaktadır. Bunların başında genel ürün güvenliği gelmektedir. Takı ve mücevherat genel olarak cilt ile temas ettiği için, tehlikeli kimyasal maddelerin kullanımı kısıtlanmıştır. Yabani bitki ve hayvanlardan yapılan takılar için ayrı yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bazı ülkelerde altın ve gümüş takılar için geçerli olan özel işaretlere uygulması gerekmektedir.
Avrupa Birliği ülkeleri için yayınlanan genel ürün güvenliği direktifi, esas olarak Avrupa Birliği sınırları içinde pazarlanan tüm ürünlerin, kullanım için güvenli olmasını sağlayacak bir çerçeve oluşturmaktadır.
Bir ürün için belli bir yasal gereklilik belirlenmemişse, bu durumda söz konusu direktif geçerli olmaktadır. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerinde pazarlanan ürünlerde birçok kimyasal madde sınırlanmıştır. Bu düzenlemeler 1907/2006 sayılı REACH direktifinde yer almaktadır.
Takı ve mücevherat işlerinde en yaygın metaller kurşun, kadmiyum ve nikeldir. Bu metaller alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Örneğin bilezik, kolye, yüzük, delici mücevherler, kol saatleri, bileklik, broş ve kol düğmelerinde kadmiyum kullanımını kısıtlamıştır. Küpe, kolye, zincir, halhal, yüzük, kol saati kılıfı ve saat kayışında nikel kullanımını kısıtlamıştır. Ayrıca kol saatleri, bileklik ve kol düğmelerinde kurşun ve bileşikleri kullanımını kısıtlamıştır.
Bir başka zararlı kimyasal azo boyar maddelerdir. Takı ve mücevherlerin, yasaklanan 22 aromatik aminden herhangi birini serbest bırakan azo boyalar içermediğinden emin olmak gerekmektedir.
Keza krom VI bileşikleri de cilt hastalıklarına neden olduğu için kısıtlanmış kimyasallar arasındadır.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.