Suni (sentetik) deri üretiminde, hammadde olarak polivinil klorür veya poliüretan kullanılmaktadır ve işleme sırasında daha fazla suni deri üretmek ve ürün dayanıklılığı arttırmak için çok fazla kimyasal maddeler kullanılmaktadır. İnsanlar daha yeni ve daha şık suni deri ürünler istedikleri için, sentetik deri üretimi de artmaktadır.
Polivinil klorür ya da daha bilinen adıyla PVC, suni deri yapmak için kumaş üzerinde kullanılan bir plastik kaplama çeşididir. Polivinil klorürün ömrünü uzatmak için katkı maddeleri gerekmektedir.
Çünkü saf durumda bu madde oldukça kırılgandır ve ışık ve ısı altında bozulmaya karşı hassastır. Kullanılan katkı maddeleri plastikleştirici, stabilizatör ve dolgu maddeleri içermektedir. Genel olarak suni deri yapından kullanılan esnek PVC için ağırlık olarak yüzde 53 oranında PVC polimer, yüzde 40 oranında plastikleştirici ve yüzde 5 oranında dolgu maddesi kullanılmaktadır.
PVC giysiler aynı zamanda vinil olarak da bilinir. Parlak deri benzeri bu giysiler bugün moda sektöründe hala kullanılmaktadır. Bununla birlikte, PVC üretmek hem insanlara hem de çevreye inanılmaz derecede zarar vermektedir.
PVC, poliklorlanmış bifeniller (PCB'ler), vinil klorür, dioksinler, etilen diklorür, furanlar ve civa dahil, işleme sırasında zehirli kimyasallar salgılamaktadır. Çevreye özen göstermek bir sorumluluktur. Bu çerçevede gerçek hayvan derileri kullanmak yerine suni deri giysiler kullanmak bir ölçüde insanların çevre dostu olduğunu gösterse de, gerek üretim aşamalarında doğaya zarar verilmemesi, gerekse kullanılan kimyasallar yüzünden bu giysileri kullananan insanların zarar görmemeleri açısından bir takım test, ölçüm ve analizlerin yapılması gerekmektedir.
Suni derinin, esnekliği, göz alıcı şıklığı, uzun ömürlü olması ve zengin duruşu yüzünden kullanım alanı giderek artmaktadır. Giysilerden ayakkabılara, döşemeden dekoratif objelere kadar birçok alanda suni deri malzemeler kullanılmaktadır.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.